Co i dlaczego warto jeść w profilaktyce i leczeniu chorób otępiennych?

Profilaktyka i wczesne wykrywanie zaburzeń poznawczych umożliwiają podjęcie działań mających na celu opóźnienie pojawienia się choroby Alzheimera i rozwoju otępienia.

Badania naukowe ostatnich lat pokazują, że dzięki wprowadzeniu zmian na naszym talerzu, możemy wspomagać pracę mózgu – szczególnie skuteczne są tutaj dieta śródziemnomorska oraz dieta MIND.

 

Kliknij poniżej, aby pobrać materiał Dieta przeciwzapalna w chorobie Alzheimera.

 

632839/01/24

Ta strona korzysta z plików cookies, które pomagają jej funkcjonować i zapewnić możliwość interakcji z nią, dzięki czemu możemy zapewnić Ci lepszą obsługę i dostosowanie strony do Twoich potrzeb. Będziemy używać plików cookies tylko wtedy, gdy wyrazisz na to zgodę, klikając „Akceptuj wszystkie”.

Jeśli klikniesz „Odrzuć wszystkie”, użyjemy tylko plików cookie niezbędnych do działania naszej strony. Te pliki cookies możesz wyłączyć w ustawieniach Twojej przeglądarki, ale może to spowodować niewłaściwe działanie strony. Szczegółowe informacje o cookies znajdziesz tu: „Polityka prywatności”.