04 Czerwiec 2019

Zentiva ogłosiła zakończenie transakcji nabycia Solacium Pharma

Praga, 30 maja 2019 r., Zentiva ogłosiła zakończenie transakcji nabycia udziałów rumuńskiej spółki farmaceutycznej Solacium oraz jej spółki zależnej Be Well Pharma.

Nabycie Solacium będzie odgrywać kluczową rolę w długoterminowej strategii rozwoju Zentivy, pomoże także lepiej zaspokoić potrzeby zdrowotne rumuńskich pacjentów.

O Zentivie

Zentiva jest europejskim producentem wysokiej jakości leków służących pacjentom w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce. Wraz z zespołem liczącym ponad 2,5 tysiąca pracowników oraz siecią zakładów produkcyjnych z głównymi lokalizacjami w Pradze i Bukareszcie chcemy być liderem leków markowych i generycznych w Europie, aby lepiej odpowiadać na codzienne potrzeby w zakresie opieki zdrowotnej.
W Zentivie dążymy do tego, aby ochrona zdrowia była prawem, a nie przywilejem. Ludzie potrzebują obecnie coraz lepszego dostępu do opieki zdrowotnej. Współpracując z lekarzami, farmaceutami i przedstawicielami systemu opieki zdrowotnej, codziennie dostarczamy rozwiązania w zakresie ochrony zdrowia, na których wszyscy polegamy.